Keresés

Régiók, tájegységek:

Megyék:

Szállások:

Jellemzők:

Ignáczy Apartman, Borpince


Ignáczy Apartman, Borpince Balatonboglár

Falusi szálláshely

Balaton régió

Somogy megye

Nyitva tartás: 
Cím: Balatonboglár, Vasas u. 6.
Térképen »

Telefon: 06/85/350-502
E-mail: ignaczyne@freemail.hu
  Borkóstolás

Bemutatkozás:


Pannónia legszebb tájainak egyike a Dél-Balatoni Borvidék, ahol már a kelták és a rómaiak is szőlőt termesztettek és bort készítettek. Magyarország történelmi borvidékei között ez a borvidék nagyságrendileg az ötödik helyen áll.

Kitűnő feltételei vannak itt a könnyed, harmonikus muskotály borok és pezsgők valamint más fehérborfajták készítésének is. Elterjedtek azok a fehér szőlőfajták fajták is, amelyek alkalmasak a ma oly kedvelt gyümölcs illatú, könnyű, elegáns borok, illetve pezsgők előállítására.

A VÖRÖSBOROK esetében inkább a burgundiai típusú gyümölcsillatokat, zamatokat adó vörösborok készítésére alkalmas ez a vidék. A termesztett vörösborszőlő fajták: Kékfrankos, Pinot noire, Merlot, Cabernet Sauvignon.

A család közel 30 éve jegyezte el magát a szőlő- és borkultúrával. A néhány hektáros terület a borvidék legjobb termőhelyein található a balatonlellei Kishegyen, és Szőlőskislakon. Az Ignáczy borfilozófiában minőség áll a központban, amit sok borverseny számtalan díja is bizonyít.

Egyidejűleg 50 főt tudnak borkóstolóval fogadni, valamint négy család számára tudnak - igényes körülmények között - szállást biztosítani az év egészében.

Képek:


Ignáczy Apartman, Borpince - Balatonboglár
Ignáczy Apartman, Borpince - Balatonboglár
Ignáczy Apartman, Borpince - Balatonboglár
Ignáczy Apartman, Borpince - Balatonboglár
FalusiVakáció.hu - Falusi turizmus Magyarországon.
Nyaralás, üdülés, pihenés vidéki vendégházakban, apartmanokban, panziókban.

© 2008-2018 - www.falusivakacio.hu