Keresés

Régiók, tájegységek:

Megyék:

Szállások:

Jellemzők:

Kódisállás Vendégház


Kódisállás Vendégház Szalafő

Falusi szálláshely

Nyugat-Dunántúl régió

Vas megye

Nyitva tartás: Egész évben
Cím: 9942 Szalafő, Papszer 11/A.
Térképen »

Telefon: +36 30 342 46 29; +36 94 429 107
E-mail: merczili@sztgnet.hu
Széchenyi Pihenő Kártya elfogadóhely  Háziállatot fogadó szállás  Internet hozzáférés  Lovaglási lehetőség  Termálfürdő közelében

Bemutatkozás:


Vendégházunk az Őrségben, annak egyik – a szeres jelleget hűen őrző - településén, Szalafőn található, a Pityerszeri Falumúzeum közelében. A vendégház különálló telken, a Szalafőről Farkasfára vezető út mellett található. Stílusában, fagerendás mennyezetével az épület őrzi az őrségi népi építészeti elemeket.

A vendégházban két saját fürdős szoba és egy tágas közös nappali-étkező-konyha van, felszerelt konyhával. A szobák 2x3 ágyasak, pótágyazhatók. A szobákban kávéfőző található.

Az udvaron szalonnasütési, bográcsolási lehetőség, gyermekjátékok. Helyben állatsimogató várja a gyermekeket, különleges állatokkal.

Gyermek vendégeink kedvelt időtöltése az állatsimogatás, a háznál élő lovak, pónik, kutyák, cicák, nyuszik várják őket. Az állatok körül mindig történik valami érdekes, a szerencsésebbek megleshetik a kiscsikó első óráit, első lépéseit, vagy akár a lovak körmölését is.

Vendégeink részére erdei túrakocsizási programot is ajánlunk, erdei állatok, növények megfigyelésével. A kocsikázás alkalmával a szalafői múlt is felidézésre kerül. A gyermekek részére hangulatos pónikocsizás szerepel programajánlataink között.

Egész évben várjuk vendégeinket. A helyszíni magánparkoló használata díjmentes.

A hely kiindulási pont a gyalogos és kerékpáros túrázáshoz, a jelzett turistaútvonalakhoz, a környék látnivalóinak eléréséhez. Vendégeink részére erdei túrakocsizási programot is ajánlunk, erdei állatok, növények megfigyelésével. A kocsikázás alkalmával a szalafői múlt is felidézésre kerül.

Képek:


Kódisállás Vendégház - Szalafő
Kódisállás Vendégház - Szalafő
Kódisállás Vendégház - Szalafő
Kódisállás Vendégház - Szalafő
Kódisállás Vendégház - Szalafő
Kódisállás Vendégház - Szalafő
Kódisállás Vendégház - Szalafő
Kódisállás Vendégház - Szalafő
Kódisállás Vendégház - Szalafő
Kódisállás Vendégház - Szalafő
Kódisállás Vendégház - Szalafő
Kódisállás Vendégház - Szalafő

Programlehetőségek a környéken:


Szalafő az Őrség egyik legnagyobb települése a Szala patak forrásvidékén, Vas megye délnyugati sarkában. Közvetlenül határos Szlovéniával, közel az osztrák határhoz. Vendégházunk kedvező helyen fekszik a gyalogos és kerékpáros kiránduláshoz, a környék látnivalóinak eléréséhez, a Pityerszeren levő skanzen eléréséhez.

A háztól indulva kellemes kirándulások tehetők, különlegesen tiszta erdei levegő csalogatja a túrázni, kerékpározni vágyó vendégeinket. A környéken jelzett túraútvonalak - kék túra - és helyileg jelölt tanösvények segítenek megismerni e táj szépségeit, jellemzőit, nevezetességeit.

Nyári hőségben a szalafői őserdő vagy a máriaújfalui Hársas tó rövid úton elérhető, ahol fürdési, horgászási lehetőség is van. A 14km-re fekvő Szentgotthárdon wellness fürdőzési élménnyel gazdagodhatnak az ide látogatók.

Az országhatárok megnyitása óta lehetőség van erdei útvonalon szlovéniai átbarangolásra, vagy akár nagyobb léptékkel "Három határban határtalanul" barangolni, mert ez a környék - a Vendvidék érintésével - elvezet az Osztrák–Szlovén-Magyar Hármashatárhoz is.
FalusiVakáció.hu - Falusi turizmus Magyarországon.
Nyaralás, üdülés, pihenés vidéki vendégházakban, apartmanokban, panziókban.

© 2008-2018 - www.falusivakacio.hu