Keresés

Régiók, tájegységek:

Megyék:

Szállások:

Jellemzők:

Mákfa vendégház


Mákfa vendégház Vasvár

Falusi szálláshely

Nyugat-Dunántúl régió

Vas megye

Nyitva tartás: Egész évben
Cím: 9800 Vasvár, Nagymákfa utca 26.
Térképen »

Telefon: +3630/835 8766
E-mail: makfavendeghaz@yahoo.hu
Honlap:
Széchenyi Pihenő Kártya elfogadóhely  Háziállatot fogadó szállás  Baba-barát szálláshely  Hegyvidéki szálláshely  Internet hozzáférés  Lovaglási lehetőség  Szabadtéri strand közelében  Termálfürdő közelében  Vadászati lehetőség

Bemutatkozás:


Magyarország legnagyobb termálfürdő-régiójának közepén helyezkedik el ez a festőien szép falucska, Nagymákfa.Mákfa vendégház Dombos-völgyes vidék ez az úgynevezett Hegyhát része, ami a zalai dombokban folytatódik. A falu határában a dombok síksággá szelidülnek, mivel itt kezdődik a Rába árterülete. A folyó csak 2 km-re van a falutól. A falu szinte bármely pontjáról nagyon szép kilátás nyílik az egész Szombathelyi-medencére, aminek hátterében az Irottkö koronázza a tájat.
A falu maga kb 40 házból áll. Zsákfalu, ezért csak a helybeliek járnak errefelé, az autóforgalom szinte semmi.
Nagymákfát minden oldalról erdők veszik körül, sőt a falu közepén is egy erdő található, amely tájvédelmi terület. Kerítések nincsenek, ezért a szarvasok és őzek szabadon vonulnak keresztül-kasul a falun.

Vendégházunk a falu közepén egy dombtetőn helyezkedik el, húsz méterre a tájvédelmi területtől, ahol évszázados tölgyek és bükkök magasodnak. Maga az épület egy 150 éves parasztház, ami gondosan fel lett újítva. A ház lakható alapterülete 85 négyzetméter, a szobák külön bejáratúak, a berendezés többnyire antik vagy faragott bútorokból áll. A fűtést két cserépkányha és villany központi fütés biztosítja.
Vendégházunk 6 férőhelyes, de pótágy is megoldható. A vendégházban az otthon megszokott csatornákat nézheti. Mákfa vendégház Wi-fi internetes hozzáférés ingyen áll vendégeink rendelkezésére.
A ház mellett elterülő 2500 négyzetméteres kert be van kerítve és korlátlanul használható, gyümölcsöt is kedvükre csipegethetnek. Van böven! Az udvarban van egy grillsütő és a gyerekeknek homokozó és egy tágas cölöpház tartogat feledhetetlen játékot. Vendégeink részére, tollaslbda és kerékpárok is ingyen állnak rendelkezésre.
Emellet van egy teniszasztalunk és egy 90cm magas és 370cm átméröjü medencénk is.
Jól nevelt háziállatokat szívesen látunk.
A házban tilos a dohányzás.

Képek:


Mákfa vendégház - Vasvár
Mákfa vendégház - Vasvár
Mákfa vendégház - Vasvár
Mákfa vendégház - Vasvár
Mákfa vendégház - Vasvár
Mákfa vendégház - Vasvár
Mákfa vendégház - Vasvár
Mákfa vendégház - Vasvár
Mákfa vendégház - Vasvár
Mákfa vendégház - Vasvár
Mákfa vendégház - Vasvár
Mákfa vendégház - Vasvár

Programlehetőségek a környéken:


Horgászat
A környéken nagyon sok a horgászati lehetöség. Vendégházunktól kb 300 méterre folyik a Csörnöc pataka, ami halban nagyon gazdag. A közeben van még a Rába, a döröskei tó, a gersei horgásztó, a zsennyei horgásztó, a rábahidvégi "Csodaszarvas" kalanpark horgásztava, a vasvári csónakázó tó és a szajki tavak.

Vadászat
Mivel vendégházunk teljesen körül van véve erdökkel és a környék nagyon csendes, nagyon nagy a vadállomány. Kapitális bikák, tehenek, özek, vaddisznók, nyulak és fácánok vonzák ide belföldröl és külfödröl egyaránt a vadászat szerelmeseit. Ha igénylik, segítünk a szervezésben is.

"Csodaszarvas" kalandpark
Vendégházunktól 8 kilométerre, Rábahidvégen 2012-ben megnyitotta kapuit a "Csodaszarvas" kalandpark. Itt gyerekek számára játszótér, a fák koronái közé kifeszített kötélpalya, öshonos állatok(szürkemarha, mangalica disznó és racka juhok), ösmagyar jurták nyujtanak felejthetetlen élményt. A parkban található még egy gyönyörüen kiépített horgásztó és a Rába jolyó egyik partja. Kicsiknek és nagyoknak is megéri idelátogatni.
FalusiVakáció.hu - Falusi turizmus Magyarországon.
Nyaralás, üdülés, pihenés vidéki vendégházakban, apartmanokban, panziókban.

© 2008-2018 - www.falusivakacio.hu