Keresés

Régiók, tájegységek:

Megyék:

Szállások:

Jellemzők:

Szabolcs Vezér Panzió


Szabolcs Vezér Panzió Szabolcs

Falusi szálláshely

Észak-Alföld régió

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Nyitva tartás: Egész évben
Cím: 4467 Szabolcs, Rákóczi út 16.
Térképen »

Telefon: 06/42/655-415; 06/20/386-3200
E-mail: szabolcspanzio@gmail.com
Széchenyi Pihenő Kártya elfogadóhely  Borkóstolás  Étkezési lehetőség  Baba-barát szálláshely  Akadálymentesített szállás  Internet hozzáférés  Központban található  Lovaglási lehetőség  Vadászati lehetőség

Bemutatkozás:


A megye 11 kistérsége közül az egyik legcsodálatosabb Szabolcs község, mely nem csak arról vált híressé, hogy a megye névadó települése, de számos nagyszabású történelmi múlttal és értékkel is rendelkezik.
Szabolcs község a Tisza bal partján, Tokajtól 10 km-re található. Szabolcs, a magyarság egyik legrégebbi települése. Szabolcsot az 1092. május 20-án megtartott egyházi zsinat és törvényhozó országgyűlés tette mindörökké híressé, amelyen maga Szent László is jelen volt.

A község egyik nevezetessége a nagy kiterjedésű földvára, ami a szabolcsi ispánság, majd a későbbi Szabolcs vármegyeközpontja volt. Anonymus szerint Árpád fejedelem Szabolcs nevű unokaöccse építtette, aki Árpád után vált fejedelemmé. A régészeti eredmények szerint a vár a honfoglalás után, a 10. században épült. Az 1085. és 1091. évi úz-kun-besenyő támadások után falait kijavították, vastagították.
A tatárjárás után a megyét irányító ispán és az egyházi vezető népével együtt elhagyta e területet, így a várat is. Azóta az elkorhadó faszerkezetből kiömlő föld domború, begyepesedett sáncot alkot, melyet mi már „földvárnak” hívunk. Ma Közép-Kelet-Európa egyik legjobb állapotában fennmaradt 10. századi földvár mely erőssége révén méltán élvezhet műemléki védelmet.
A honfoglaló magyarok építették e várat fából és földből, és több mint ezer esztendővel később még mindig kiemelkedik szent földünkből és hirdeti, hogy mi mindig itt voltunk és mindig itt leszünk.
Aki végigjárta tudja, hogy milyen erők uralkodnak belül. Őseink ezt hagyták ránk, magukból egy falatot, hogy táplálkozhassunk energiájukból, hogy magunkba szívhassuk a szabadság illatát. Ezer év alatt nagyon sok dolog változott, de a vár megmaradt és hirdeti az utazónak végtelen nagy nyugalmát.

Panziónk Tokajtól 10 km-re, Nyíregyházától 40 km-re, gyönyörű, vadregényes környezetben található. A Tisza szabolcsi kikötőjétől 300 métert kell haladni, hogy eljussunk a Honfoglalás korát felidéző vidéki, tiszta, gyönyörű, nyugodt természeti környezetben található, zöld szálláshelyünkre.

Szobáink, s a panzió minden helyisége honfoglalás kori enteriőrt kapott, ami ebbe a korba hívogatja vissza a megfáradt vándort.

A történelmi falu ma is megtartotta múltbéli jellegét: a földvár, a Tisza, Látogató központ, kúria, Szent László kori templom, zöld ligetek és legelők, holtágak, erdők és a vidéki falvakra jellemző szokások és hagyományok teszik autentikussá a hangulatot.

Panziónk 6, gangról nyíló, a Hét vezér neveit viselő szobával rendelkezik, 18 férőhelyet biztosítva vendégeinknek.
A szobák jól felszereltek; saját fürdőszobával, egyedi, kézzel készített bútorokkal, tv-vel, íróasztallal, minibárral, saját széffel, kényelmes matracokkal ellátva.

Árak, feltételek:


Áraink szezonálisak, foglaláshoz, árajánlathoz kérjük írjon a szabolcspanzio@gmail.com e-mail címre!

Lemondási feltételek:
Amennyiben bármely okból nem tudja igénybe venni a megrendelt szolgáltatást, úgy azt érkezés előtt legkésőbb 15 nappal kérjük írásban jelezni!
A befizetett előleg összege az adott éven belül, előzetesen egyeztetett időpontban felhasználható.

Továbbá, ha érkezésük előtti 15 napon belül lemondják a foglalást, abban az esetben az előleg összegét nem áll módunkban visszatéríteni! Kérjük, hogy ennek tudatában foglalják le szállásukat!
/Természetesen, indokolt esetekben ez a feltétel módosulhat, pl. koronavírus-fertőzés, betegség, rendkívüli esemény bekövetkezése, stb./


Képek:


Szabolcs Vezér Panzió - Szabolcs
Szabolcs Vezér Panzió - Szabolcs
Szabolcs Vezér Panzió - Szabolcs
Szabolcs Vezér Panzió - Szabolcs
Szabolcs Vezér Panzió - Szabolcs
Szabolcs Vezér Panzió - Szabolcs
Szabolcs Vezér Panzió - Szabolcs
Szabolcs Vezér Panzió - Szabolcs
Szabolcs Vezér Panzió - Szabolcs
Szabolcs Vezér Panzió - Szabolcs
Szabolcs Vezér Panzió - Szabolcs
Szabolcs Vezér Panzió - Szabolcs

Programlehetőségek a környéken:


- Túra lehetőség vadregényes tájakon a Zemplén ölelésében
- Tiszai hajókirándulás Tokaj városába, kenutúra, Bodrog-köz felfedezése
- Borkóstolási lehetőség borvacsorával a Világörökségként nyilvántartott tokaji borokból a Szerelmi pincesoron
- 8+1 fős kisbusz transzfer szállítja el kikapcsolódni vágyó vendégeinket különböző helyszínekre
- Honfoglalás kori Szabolcsi földvár látogatása, ami lenyűgöző panorámát nyújt a Tokaji-hegyre
- Íjászási lehetőség
- Sétalovaskocsikázás
- Horgászási lehetőség a Tiszán, Kis-Tiszán, napijegy vásárlással
- Csapatépítő-, osztálytalálkozó-, családi programok lebonyolítása
- Történelmi várlátogatások: Sárospataki vár, Boldogkőváralja, Szerencs
- Nyíregyházi állatkert, Sóstógyógyfürdő
- Tokaj-hegyalja
- Timári halsütöde
FalusiVakáció.hu - Falusi turizmus Magyarországon.
Nyaralás, üdülés, pihenés vidéki vendégházakban, apartmanokban, panziókban.

© 2008-2018 - www.falusivakacio.hu